2011. június 15.

Beszéd és szobatisztaság

Áron már nagyon szépen beszélget. Én szinte mindent megértek, csak hogyha a nagyok tanítanak neki valami újat, akkor azt még meg kell szoknom. Dávid és Ádám nagyon élvezik, hogy Áron mindent ismétel utánuk (pl. azt is tudja, hogy Peonza :)). Apának a múltkor azt mondta, hogy: Kéjek tokit (csokit)! Apa pedig nem értette, mert nem is olyan rég még buki volt a csoki. Szóval egyre jobban hasonlítanak a szavai a miénkhez.
Elég jól tud már ragozni, múlt időt használni, stb. Pl. reggel kiöntötte a vizet az asztalra, és beletenyerelt, erre azt mondta: Vizes lettem!
Lassan tisztában lesz azzal, hogy enyém-tied, bár még becsúszik olyan is, hogy tiem.
Ha megüti magát, akkor azt mondja: Fájt Ájokáé! (Áronkáé)
Ha szeretne valamit akkor vagy kéjem, vagy patok? (azaz: kaphatok?) Persze, ha párszor elismétli, és nem válaszolok, vagy azt mondom, hogy nem kaphat, vagy nincs az amit kér akkor jön az add ide...

A szobatisztaság is kezd alakulni. Szinte egész nap csak pólóban van, a bili a szoba közepén :) és amikor úgy gondolja, akkor ráül. Akkor szól, ha már van valami benne. Kb. 2 hete még előfordult, hogy nem a bilibe pisilt, de most már szól is, ha nincs elől a bili. A nagydolog egyszer sikerült a szoba sarkába, és egyszer a bilibe, de még többnyire a pelusba megy. Mert alváshoz, vagy sétához még ráadom a pelenkát, de sokszor még ő is kéri.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése