2009. augusztus 13.

Nyár van!!!

Eljött az a nap is, amikor Áron először került egy kiskádnyi mennyiségű víznél több víz közelébe. Ez pedig a magyarok nagy „pocsolyája” a Balaton volt. Gizi néni (anyósom nővére) és unokája Andrea nálunk nyaraltak. Először úgy volt, hogy 2 napig maradnak, picit sétálgatnak a városban és szerdán mennek haza. Apa kitalálta, hogy akkor kedden menjünk a Balatonra ez kicsit megmártózni. A mi autócskánk viszont másképp gondolta. Valami fura hangot adott ki, Apa elvitte a szerelőhöz, aki kimondta a diagnózist: úgy ahogy van sz*r az autó. Na persze! Mi nem hittünk neki, és elvittük egy másikhoz, ahol már régi ismerős volt a brümike(autó). Ott minden rosszat megcáfoltak amit az előző mondott, viszont egy kütyüt ki kellett cserélni rajta. Ennek az lett a vége, hogy csak csütörtökön kaptuk vissza a kis négykerekűt. Gizi néni és Andrea addig bejárták a fél Budapestet, mi pedig itthon főttünk a kinti 36 fok hatására. Na azért nem kell annyira sajnálni, mert van klímánk, de hát mégis jobb lett volna a betervezett Balaton partján.

Péntek reggel 8-kor felkerekedtünk, és irány a nagy víz.

Lellére mentünk, ahol tavaly már nyaraltunk 1 hetet. Nagyon jó kis szabadstrand van ott, és Apa már egy éve vágyott arra a csülökre amit ott evett. Tehát nem volt kérdés, hogy a Balaton mely részén fogunk pancsikálni.

Itthon jól bekrémeztük magunkat naptejjel, hogy beszívódjon és hasson mire odaérünk, és a fiúk egyből mehessenek a vízbe. Ennek csak az volt a hátránya, hogy Ádám nekidőlt a falnak a pici-gyerekszobában, így hamarosan festeni kell ott a falat.

Sajnos kép nem készült Áronról amint épp fürdik, mivel Apa végigaludta a nagy mutatványt, én pedig a kezemben fogtam és nem tudtam a víz közepén fényképezni. De a vízparti szerkója azért érdemel egy bemutatást:


A fiúk és szerencsére Andrea is imádják a vizet. Egész nap fürödtek, játszottak, még enni se nagyon akartak.


A nap végére jól el is fáradtak, hazafelé elaludt mind a három fiú. Apa pedig talált egy érdekes gombot az autóban, amit nem tudott elsőre, hogy mi az csak annyit hogy valami hátsó ventilátort kapcsol be vele. Dávid és Ádám ültek leghátul, nem éreztek semmi különöset, így hazáig be volt kapcsolva a gomb, és mint utólag kiderült hátulról ontotta a meleget. Előröl pedig a klíma fújta a hideget. Szóval jó kis hőmérséklet volt az autóban, de senki nem fázott, és nem is volt melege senkinek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése